Španska Formula 4

Jenić nakon dosta problema ostao bez bodova u Herezu

Vozač iz Srbije ovoga  puta nije imao uspešan vikend u Španskoj Formuli 4.

Dešavanja na stazi su započela u subotu rano ujutru sa prvim slobodnim treningom na kojem je Jenić bio jedanaesti sa devet desetinki zaostatka, dok je na drugom bio sedmi, četvrt sekunde iza najbržeg.

Nešto kasnije su usledile prve kvalifikacije koje određuju plasman za prve dve trke. Jenić je imao određenih problema sa gužvom na stazi, a najbolje vreme na prvim kvalifikacijama ga je dovelo do trinaestog mesta za start prve trke, dok je njegovo drugo najbolje vreme, koje određuje startnu poziciju za drugu trku bilo dovoljno za jedanaesto mesto.

Na kraju prvog dana je usledila i prva trka. Jenić je imao dobar start, ali su dobro krenuli i rivali oko njega. U početnih nekoliko krivina je bilo gužve, ali naš vozač nije mogao da napreduje i ostao je trinaesti. Ipak, do kraja prvog kruga su se ukazale neke prilike pa je Jenić napredovao do jedanaestog mesta.

Nakon toga je usledio nešto mirniji period trke, a onda je na polovini Oliveira, koji je bio ispred Jenića napravio grešku, što je našem vozaču omogućilo da uđe u prvih deset.

Usledio je još jedan mirniji period, a onda je Jenić u samom finišu potpuno smanjio zaostatak za devetoplasiranim Kelstrupom i našao se u konkurenciji za deveto mesto.

Međutim, u samom finišu trke se našao u problemima. Tokom celog dana se mnogo mučio sa kočenjima i upravo to ga je u poslednjem krugu koštalo dve pozicije pa je prvu trku na kraju završio tek ko dvanaesti.

Sutradan su prvo vožene druge kvalifikacije, u kojim je Jenić imao trinaesto vreme, ali je za start treće trke pomeren na 16. mesto.

Jenić je na startu druge trke ponovo napredovao i došao do desetog mesta. Međutim, polovinom trke je došlo do incidenta koji mu je okončao trku. Naš vozač je sustizao devetoplasiranog  Arkhangelskog, dok je malo iza bio Abramczyck.

Činilo se da je Jenić počeo da pretiče sa spoljne strane, ali ga je pokupio Arkhangelskiy, dok se Abramczyck isto našao u toj gužvi i oštetio bolid.

Njih trojica su morala da odustanu sa trke, pa je tako Jenić ponovo ostao bez borbe za bodove.

Između druge i treće trke je padala kiša, pa je staza bila mokra. Jenić je oprezno krenuo, ali je i pored toga uspeo da napreduje dve pozicije do kraja prvog kruga. U ranoj fazi trke je na stazi bilo i vozilo bezbednosti, a vremenski uslovi su se u međuvremenu dodatno pogoršavali.

Jenić je nakon restarta zadržao četrnaesto mestom, a kasnije je iskoristio greške vozača ispred sebe da napreduje do jedanaestog mesta. Do kraja međutim nije bilo prilika za dalji napredak, a trku je posle dve izgubljene pozicije u samom finišu završio kao trinaesti.

Dilano Van’t Hoff je nakon šeste runde obezbedio titulu u ovogodišnjem šampionatu, a pred vozačima sada ostaje još samo finalna runda u Barseloni na stazi Katalunja koja je na programu 13. i 14. novembra.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar