Trke i testiranja

Izazovan dan za Aston Martin na sprint kvalifikacijama

Aston Martin Media Centre

VN Italije

Vozači ovog tima su imali pune ruke posla.

“Današnja trka bila je zabavna. Nije bila laka odluka da krenemo sa mekim gumama u odnosu na medijum, ali su nam one dale bolji start što je bio ključan faktor. Imao sam dobar start gde sam uspeo da se probijem za par mesta ali prva šikana bila je dosta izazovna. Imao sam dobru borbu sa Perezom. On mi je moju poziciju vratio malo kasnije nego što sam očekivao pa sam zbog toga izgubio DRS u odnosu na Alonsa ali sam na kraju uspeo da zadržim deseto mesto. Nadam se sutra poenima, kao i da ćemo moći da imamo bolji tempo. Preticanje je ovde dosta teško pa će tako strategija biti ključan faktor.” kazao je Lance Stroll.

“Ovo je bila izazovna trka za mene. Imao sam dobar start ali nisam imao prostora gde da odem tako da samo imao blokiranje točka u prvoj krivini. Zbog toga imao sam oštećenje na pneumaticima i vibracije a od tada ova trka je za mene bila samo ograničenje štete. Sutra startujem sa iste pozicije kao i danas. Kao što smo videli preticanje može da bude teško jer je izazovno pratiti bolid ispred. Pokušaćemo sve da dođemo do poena.” kazao je Sebastian Vettel.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply