Tračevi i špekulacije

Honda i Red Bull bilzu dogovora oko prezimanju agregata?

NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 30: Honda branding is seen on the Red Bull Racing RB16 during previews ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 30, 2020 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202007300324 // Usage for editorial use only //

Japanski proizvođač napusta šampionat na kraju godine dok tim iz Milton Kinsa još uvek traži alternativu.

Odmah još po objavljivanju informacije da će Honda na kraju 2021. napustiti najbrži cirkus, Merecdes i Ferrari odbili su da snabdevaju Red Bull svojim agregatima, pa je tako opcija za mogućeg partnera bio samo Renault. Ipak, austraijski tim nije želeo da ponovo sarađuje sa francuskom kompanijem, već pokušavaju da otkupe Hondin projekat.

Kako navodi portal The Race, Red Bull i Honda dosta su blizu dogovora o preuzimanju ovih agregata već od 2022. Ovaj tim je još u novembru želeo da ima jasnu sitauciju po pitanju pogonskih jedinica već za narednu sezonu, ali je taj rok pomeren za decembar odnosno januar ove godine. Obe strane trebale bi da još jednom sednu za sto ove nedelje i zaključe ugovor.

Ipak, glavni razlog zbog čega ovaj ugovor nije završen je i činjenica da nekoliko proizvođača nisu bila za opciju zamrzavanja razvoja agregata od 2022. Kao primer navodi se Ferrari, koji je želeo da pristane na zamrzavanju agregata ali pod uslovom da se nova pravila o novom dizajnu motora koja stupaju na snagu 2026. pomere već za 2025.

Sa druge strane pregovore između Red Bulla i Honde podržava i cela korporacija ove kompanije. Tako bi Red Bull Technologies preuzela Hondina postrojenja koja se takođe nalaze u Milton Kinsu, što bi bilo idealno za ovaj tim. Postoji i verzija gde bi Honda mogla da pruža tehničku pomoć Red Bullu.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Leave a Reply