Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Hamiltonu odgovara Kanada – 65. pol-pozicija

Britanac se današnjim rezultatom izjednačio po broju pol-pozicija sa Ayrtonom Sennom.

Vremenske prilike na kvalifikacijama su bile gotovo idealne. Temperatura vazduha je bila 22C, dok je staza bila na, do tada maksimalnih 44C.
U prvom delu kvalifikacije je samo Ferrari odlučio da koristi super-meke gume. Vettel i Raikkonen su postavljali odlična vremena, a na kraju su ipak Mercedesi imali najbolje rezultate na ultra-mekoj gumi. Bottas je sa vremenom 1m12.685s imao sedam hiljaditinki prednosti u odnosu na Hamiltona i tri ipo u odnosu na Vettela.
Na kraju su nakon Q1 od dalje borbe morali da se oproste Vandoorne, Sroll, Magnussen, Ericsson i Wehrlein koji je imao udes u krivini 1 minut pre kraja i to je onemogućilo ostale vozače da u finišu eventualno poprave svoja vremena.
Hamilton je sa vremenom 1m12.496s imao najbolji rezultat u Q2 sa manje od desetinke prednosti u odnosu na Bottasa I Raikkonena. Vettel je imao nešto slabiji rezultat na četvrtom mestu, ali nakon velike greške u krivini 3 u svom brzom krugu.
Plasman u Q3 nisu uspeli da ostvare Kvyat, Alonso, Sainz, Grosjean i Palmer.
U trećem delu kvalifikacija je Hamilton potpuno dominirao na stazi na kojoj je oduvek imao fantastične rezultate. On je ostvario vreme 1m11.459s što je bilo tri desetinke bolje od Vettela koji je tokom Q3 konstantno pravio greške. Bottas I Rikkonen su bili čak sedam desetinki iza Hamiltona na trećem i četvrtom mestu, dok su iza njih bili Verstappen i Ricciardo sa dodatnih par desetinki zaostatka. Massa je bio na odličnom sedmom mestu za Williams ispred Pereza, Ocona i Hulkenberga.

 

(Diskusija)

Leave a Reply