Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Hamilton svestan svojih loših startova

Britanski vozač priznaje kako bi loši počeci trka ove sezone mogli riješti pitanje prvaka u korist njegovog timskog kolege.

Lewis Hamilton je trku u Monci završio kako druig iza Nica Rosberga, pošto je startovao sa pol pozicije a zatim odmah pao šest mesta u poretku:

“Ako ćemo tako gledati ovu sezonu, onda bi prvenstvo za mene moglo biti izgubljeno radi loših startova. Odlično odradiš sav posao tokom vikenda, a onda jedna ili dvije sekunde, ili koliko već, učine da ne riješim trku u svoju korist” kaže Lewis.

Da podsjetimo, Hamilton je pobjedio tri puta sa svojih sedam pol pozicija, dok Rosberg ima egal, šest pobjeda od isto toliko startova sa prvog mjesta.
Sa druge strane, Rosberg misli kako startovi neće odrediti sedam preostalih trka i kaže:

“Svjestan sam da je to nadolazeći izazov i da neće biti nimalo lako. Ja lično imam odličan osjećaj i imao sam nedavno i odlične startove, ali vas moram podsjetiti na loša izdanja u Nemačkoj i Mađarskoj.”

Za nova pravila u vezi kvačila, gdje nema druge spojnice i vozačima je puno teže kontrolisati start i proklizavanje točkova, Hamilton kaže:

“Da li preferiram da je moje kvačilo potpuno pouzdano? Naravno, ali mislim da se to neće promijeniti u skorije vrijeme.”

(Diskusija)

Leave a Reply