Trke i testiranja

Hamilton objasnio svoju situaciju sa motorima

Lewis Hamilton, pres konferencija za VN Italije 2021.

Britanac ne veruje da će ovog vikenda načinjati četvrti motor u sezoni.

Pre dolaska u tursku se dosta pričalo o Mercedesovim problemima sa pouzdanošću motora. Red Bull je čak izneo svoju teoriju, ali ono što je sigurno je da će Hamilton pre kraja sezone morati da na nekoj trci načne četvrtu pogonsku jedinicu, zbog čega ga čeka i obavezna kazna.

Mercedesovi šampionski bolidi i motori
Mercedesovi šampionski bolidi i motori koji su do sada bili skoro savršeni u pogledu pouzdanosti

„Trenutno još uvek na raspolaganju imam drugi i treći motor. U ovom trenutku ne vidim zašto bi smo ovde uzimali četvrti motor, ali to može da se promeni“, izjavio je Hamilton.

On je prošle godine zaostajao čak pet sekundi u kvalifikacijama za osvajačem pol-pozicije Lanceom Strollom u vremenskim uslovima koji su se konstantno menjali. Ipak, Hamilton kaže da je Mercedes spreman da se ponovo nosi sa takvim izazovom u slučaju da vremenske prilike ponovo budu loše.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton pobeđuje na VN Turske i osvaja sedmu titulu šampiona sveta

„Mislim da smo razumeli neke probleme koje smo imali tog vikenda i dosta toga smo poboljšali na trci. Mislim da smo sada bolje pripremljeni. Očekujemo da uslovi na stazi budu nešto drugačiji ove godine i to će pružiti nove izazove“, zaključio je Hamilton.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply