Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Hamilton najbolji na kvalifikacijama u Ostinu

Britanac je došao do važne pol pozicije za VN Amerike.

Prvi deo kvalifikacija je protekao bez većih uzbuđenja. Hamilton je zabeležio najbolje vreme od 1m36.296s koje je bilo desetinku bolje od Rosbergovog i tri od Verstappenovog. Jedino iznenađenje je bilo ispadanje Buttona koji se nakon svog kruga žalio da je bio u gužvi na stazi. On će sutra startovati sa devetnaestog mesta, a pored njega su se od kvalifikacija već nakon Q1 oprostili i Grosjean, Magnussen, Wehrlein, Nasr i Ocon.

Vozači Mercedesa su se u Q2 ponovo odlučili za drugu strategiju pa su vremena postavili na mekim gumama. To je omogućilo Ricciardu da postavi najbolje vreme od 1m36.255s, dok su Rosberg i Hamilton bili iza njega. Delimično iznenađenje u Q2 je bilo ispadanje Sergia Pereza, pogotovo kada se uzme u obzir da je Hulkenberg olako obezbedio plasman u poslednji deo kvalifikacija. Meksikanac sutra kreće sa jedanaestog mesta, a narednih pet pozicija su zauzeli Alonso, Kvyat, Gutierrez, Palmer i Ericsson.

Q3 je u potpunosti pripao Hamiltonu. Britanac je od samog početka diktirao jak tempo i na kraju je njegovo najbolje vreme vredno pol pozicije iznosilo 1m34.999s. Rosberg je zaostao preko dve desetinke, dok su treće i četvrto mesto zauzeli Ricciardo i Verstappen. Vettel i Riakkonen su imali veliki zaostatak na petom i šestom mestu, dok su prvih deset kompletirali Hulkenberg, Bottas, Massa i Sainz.

20161022_191252000_ios

 

(Diskusija)

Leave a Reply