Hamilton je trenutno najplaćeniji vozač u Formuli 1

David Ramos/Getty Images/redbullcontentpool.com

Ovo je nezvanična lista sa predviđenim platama vozača za narednu sezonu.

Tokom predhodnih dana pojavile su se određene informacije sa ciframa koji vozač koliko bi trebalo da inkasira za nardenu godinu. Prema tome, Merecdes bi na račun Lewisa Hamiltona trebalo da uplati 57 miliona dolara dok će Ferrari za iste usluge Sebastianu Vettelu prebaciti 45 miliona. Ovaj dvojac trenutno je najplaćeniji na gridu, što znači da će ostalih 18 vozača od svojih timova ukupno zaraditi svega 65 miliona zelembaća.

Prvi na listi od ostalih jeste Daniel Ricciardo koji će sada od Renaulta po sezoni dobiti 17 miliona pa će se tako naći ispred doskorašnjeg timskog kolege Maxa Verstappena koji će od Red Bulla primiti 3.5 miliona manje. Kimi Raikkonen trebalo bi da od novih poslodavaca na svoj račun dobije oko 4.5 miliona a isto toliko primiće i Nico Hulkenberg od Renaulta.

McLaren će za Carlosa Sainza za usluge u 2019. izdvojiti 4 miliona a Ferrari će Charlesu Leclercu isplatiti 3.5 miliona dolara. Stari tim sa novim imenom Racing Ponit je Sergiu Perezu ponudio ugovor od 3.6 miliona po godini dok je Lance Stroll dobio samo 1.2. Red Bull je svom novom članu Pierru Galsyu za prvu sezonu ponudio platu od 1.4 miliona a Danil Kvyat je za povaratk u Toro Rossu nagrađen sa 300 hiljada. Robert Kubica je ipak nešto bolji od Rusa, jer mu je Willaims ponudo 570 hiljada za trkačko mesto a za isti poso 2010. Poljak je od Renaulta dobijao 7.5 miliona.

Što se tiče ostalih debitanata, Lando Norris predvodi kolonu sa platom od 260 hiljada dok je Alexander Albon najmanje plaćen pa će tako od Red Bull na svoj račun prebaciti samo 170 hiljada američkih dolara.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar