Haas već nagovestio da je novi Ferrarijev motor jači

twitter.com/HaasF1Team

Guenther Steiner pričao je o očekivanjima svog tima za narednu sezonu.

Ovaj američki tim je u 2020. sakupio samo tri poena, pa je tako na kraju zauzeo 9. mesto u šampionatu konstruktora. Za 2021. tehnička pravila ostaju manje više ista, ali i pored toga što prošle sezone nisu puno unapredili bolid ipak se nadaju da će novi automobil biti korak napred. I ako on nije izneo konkretne razloge za pad performansi, očigledno je da su svi timovi koji su imali Ferrarijeve agregate patili zbog manjeg isporučivanja snage.

“Znam da će nova sezona biti teška.” kazao je Steiner za Motorsport.com. “Samo znam da će biti teška, ali ne znam koliko. Ima puno faktora u kojima ja nemam uticaja, koji su van moje kontrole, pa se tako nadam da će baš oni biti bolji u 2021.”

Ferrari je već potvrdio da je nova verzija motora za 2021. već dosta bolje od ovogodišnje, pa se sa ovim slaže i šef Haasa.

“Sreća je što ćemo imati potpuno novu pogonsku jedinicu. Motor koji se nalazi u labaritoriji se dobro pokazao na testiranjima. Po pitanju performansi njegov napredak je dosta dobar. Mislim, ako poredimo sa 2020. onda verujem da ćemo imati konkurentnu pogonsku jedinicu.”

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar