Giovinazzi oborio Vettelov rekord na testu u Mađarskoj

Ferrari Media Centre

Mladi vozač Ferrarija danas je za pola sekunde imao brže vreme od onoga koje je Nemački vozač postavio tokom vikenda.

Ovaj Italijan bio je impresivan tokom testa sa ovogodišnjim bolidm Ferrarija. On je ovoga puta testirao sve vrste pneumatika, pa je tako sa mekim gumama bio za 0.7s sporiji od najbržeg Vettelobog kruga koji je on postavio u trećem treningu za VN Mađarske. Ipak, samo dva sata kasnije, Giovinazzi je uzeo hiper meku gumu, koja nije bio sastavni deo plana trkačkog vikenda, što ga je stavilo na prvu poziciju novim nezvaničnim rekodrom staze od 1m15.648s.

On je tako za tri sekunde bio brži od Marcusa Ericssona koji je sa svojim Sauberom izazvao jednu crvenu zastavu. Takođe, incident je imao i Sean Gelael koji je slupao svoj Toro Rosso na izlasku iz 11. krivine. On je učestvovao u Prelliijevom testu guma, što znači da je radio po posebnom programu. Mnogo više uspeha imao je Brendon Hartley koji je zabeležio treće vreme na testu ali je njegov dan prošao bez ikakvih problema.

Lando Norris bio je na dužnosti za McLaren i njegov krug od 1m19.294s na mekim gumam dovoljan je bio da na kraju bude četvrti a iza njega nalazio se najveći konkurent iz Formule 2 i vozač Mercedesa George Russell. Russell je uspeo da za desetinku bude ispred Daniela Ricciarda koji je svoj Red Bull vozio na ultra mekim gumama. Nicolas Latifi je oprobao za volanom Force Indije dok je Oliver Rowland bio u Williamsu.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar