Španska Formula 4

Frustrirajući vikend za Jenića u Belgiji

f4spain.org

Srpski vozač pokazao je da ima brzine ali ne i sreće.

Španska Formula 4 održala je svoju četvrtu rundu a domaćin bila je čuvena staza Spa-Frankošamp. Ono što je bilo evidentno jeste da je sav trkački vikend bio smešten samo u dva dana, odnosno u petak i subotu što je bio dosta veliki izazov za sve vozače i timove kao i da nije bilo prostora za grešku.

Prvi dan sadržao je dva treninga, dve kvalifikacione sesije i prvu trku a ako se po jutru ostatak dana poznavao to se moglo videti sa Filipom Jenićem. Nikola Tsolov je imao najbolje vreme na oba treninga a Srbin je na prvoj sesiji zauzeo osmo a na drugoj čak treće mesto. Ipak, Jenić nije imao sreće jer je pred sam kraj druge sesije u brzom krugu koji je bio možda i za prvo mesto izleteo u drugom sektoru i tako oštetio bolid. Od ovog trenutka kreće borba sa vremenom zbog zgusnutog rasporeda na kome je zacrtan ovaj vikend, pa je tim uz puno truda uspeo da popravi bolid. Filipov bolid bio je sređen za kvalifikacije ali ne i podešen, jer vremena za to nije bilo. Kvalifikaciju su došle veoma brzo i to obe sesije koje su se ranije vozile u dva dana a sada između njih bila je mala pauza, što znači nije bilo prostora za određene prepravke, zbog čega je Jenić tada upisao tek 24. na prvoj i 19. startno mesto na drugoj sesiji. Prva trka usledila je nešto kasnije, Campos je uspeo da popravljeni bolid lepo podesi što je Filipu vratilo brzinu i tako je naš as na prvoj trci napredovao za 11 pozicija i kroz cilj prošao na 13. mestu. Trku je obeležio i izlazak sigurnosnog automobila.

foto: f4spain.org

Ostale dve trke vožene su u subotu a i one su bile slične kao i prva. Jenić je u prvu trku drugog dana opet krenuo sa 24. pozicije, pokazao odličan tempo i fantastično nadoknadio čak 12. pozicija i cilj ugledao sa 12. mesta. Slično je učinio i na trećoj trci, koje je kao i prve dve imala određene incidente zbog čega je opet sigurnosni auto morao na stazu. Start je bio sa 19. mesta, posle čega je Srbin nadoknadio osam pozicija i na kraju bio 11. Posle određenih kazni vozača ispred, Filip je promovisan na 10. mesto i došao do važnog boda, koji je možda i velika nagrada za ovako težak i naporan vikend.

Foto: f4spain.org

“Frustrirajuć vikend u je za nama na staza Spa-Frankošampu. Imali smo odličnu brzinu tokom oba slobodna treninga, ali na samom kraju drugog treninga nakon male greške pri velikoj brzini završio sam u zidu i time potpuno zakomplikovao vikend. Imali smo treće vreme tokom drugog treninga, ali nakon sudara jedva smo stigli da pripremimo bolid za predstojeće kvalifikacije (Q1 i Q2). Bolid je bio sklopljen ali ne i naštelovan tako da sam jedva izvukao 24. i 19. mesto u konkurenciji 31. takmičara. U trkama smo još jednom pokazali potencijal i brzinu koju smo imali tako da sam se uspešno probijao napred bez obzira na mali broj krugova prouzrokovan “vozilom bezbednosti”. Nadoknadio sam 32. pozicije u tri trke i zadovoljan svojom vožnjom napustio Belgiju! Ostaje žal zbog neiskorišćenih prilika, ali sam siguran da ćemo iz ovoga izaći još jači!!” izjavio je Jenić na svom Instagram profilu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filip Jenic (@filipjenic)

Sada u španskoj Formule 4 sledi letanja pauza a šampionat se nastavlja 3. i 4. septembra trkama na stazi Motorland u Aragonu.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar