FIA i FOM dobili punu podršku timova u organizaciji kalendara

FIA i FOM imaju potpuno odrešene ruke u organizaciji sezone, pa se sada pominje mogućnost i da trkački vikendi traju samo dva dana a da sezona potraje do januara 2020.

U intervjuu za italijanski Sky, šef Ferrarija Mattia Binotto je rekao da su svi timovi sada stali iza FIA-e i Liberty Medije u organizaciji sezone.

„Konstantno imamo pregovore. Svi šefovi timova su svesni da je ovo kritičan trenutak. Ne isključujemo mogućnost trkačkih vikenda koji će trajati samo dva dana. Shvatili smo da je to izvodivo. Imali bi jedan trening subotom pre podne i tako bi smo ispunili potrebe logistike u slučaju kada imamo dve trke koje su blizu jedna druge. Ako uslovi to budu dozvolili, trkaćemo se i u periodu kada je predviđeno da imamo letnju pauzu“, rekao je Binotto.

Ukoliko se dogodi da sezona ne može da se održi u dovoljnom kapacitetu do decembra, postoji opcija i da se vozi i u Januaru 2020.

„Mi kao timovi moramo da ostanemo otvoreni. Ako možemo da postignemo neophodan broj trka za priznavanje sezone trkama i u januaru, onda ćemo svakako prihvatiti tu opciju“, dodao je Binotto.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

(Diskusija)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *