Please assign a menu to the primary menu location under menu

Trke i testiranja

Ferrari dodaje plavu boju na bolid za vikend u Majamiju

Charles Leclerc, Ferrari, VN Las Vegasa 2023. / foto: twitter.com/ScuderiaFerrari

Italijanski tim će na narednoj trci obeležiti 70 godina prisustva na Severnoameričkom tržištu.

Ekipa je objavila da će na njihovom bolidu piti prisutni plavi detalji na VN Majamija. Navodno će biti korišćene dve različite nijanse: Azzurro La Plata i Azzuro Dino.

Tamnija boja Azzurro Dino je korišćena na kombinezonima tokom sredine 70-ih., dok je svetlija Azzurro La Plata zvanična trkačka boja Argentine.

Za sada se ne zna kako će tačno bolid izgledati, ali veruje se da bi kolor šema mogla da bude slična onoj koju smo viđali u Monci i Las Vegasu.

Ipak, postoji mogućnost i da se Ferrari odluči za ekstremniju varijantu i uradi nešto nalik onome što su koristili na dve trke 1964. kada prepoznatljive crvene boje nije bilo nigde na vidiku.

Zvanična dešavanja u Majamiju kreći već 28. aprila a veruje se da će nove boje biti prikayane par dana pre trke koja se vozi 5. maja.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Zapratite našu Facebook stranicu i X nalog i pridružite se diskusijama na našem novom DISCORD serveru.

Leave a Reply