F1 želi da proba sprint trke sa inverznim startnim poretkom

Getty Images/Red Bull Content Pool

Formula 1 razmiljša da na drugačiji način iskoristi duple vikende koje će imati u novoj izmenjenoj sezoni.

Posle sastanka koji su imali Liberty Medija, FIA i timovi još u petak, vlasnici šampionata predložili su ideju da se iskoristi svaki dupli vikend kao što će biti prvi na Red Bull Ringu a kasnije i na Silverstonu, da isprobaju format sprint trke koji bi odredio grid za nedeljnu trku.

Tako bi na duplom vikendu koji će se održavati na ovim stazama, jedan trkački vikend bi bio održan po starom formatu sa klasičnim kvalifikacijama dok bi drugi bio održan po novim praviima, sa sprint trkom koja bi se vozila u subotu i koja bi odredila startni poredak za glavnu nedeljnu trku. Liberty Medija želea bi da na taj način uvidi prednosti ovog sistema.

Ova ideja ima punu podršku FIA-e, ali zbog trenutnih propisa takva promena mogla bi da se izvrši samo uz odobrenje svih deset timova. Na ovom sastanku nije bilo glasanja, već je ovaj plan bio prezentovan svima, mada bi to moglo da se promeni na novom sastnku već sledeće nedelje.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *