Ecclestone: Obezbedite potpise Ferrarija i Red Bulla, ostali kako hoće

Bernie Ecclestone je savetovao nove vlasnike Formule 1 da osiguraju potpise Ferrarija i Red Bulla za 2021, a da ostalima kažu da prihvate nove uslove ili idu iz F1.

Formula 1 je ranije ove godine odložila rok za finalizaciju pravila za 2021. Odluka bi trebalo da bude doneta u oktobru, a debata oko novih ugovora sa timovima je sve intenzivnija. Liberty Media želi da uvede uvede ograničenje troškova, nove standardizovane delove, ograničenje slobode oko razvoja aerodinamike, ali veći timovi se tome protive.

Bivši prvi čovek Formule 1 Bernie Ecclestone smatra da najbolje što novi vlasnici mogu da urade je da po svaku cenu obezbede potpise Ferrarija i Red Bulla, a da ostale dovedu u situaciju da pred sobom imaju predlog koji će ili ostaviti ili prihvatiti.

„Napravite dogovor sa Ferrarijem i Red Bullom. Onda se sastanite sa ostalima i recite ima da ili prihvate ili da idu“, reči su Ecclestonea koje prenosi nemački Auto Motor und Sport.

Osiguranje Ferrarijevog pristanka je ključno za nove vlasnike, a italijanski tim je zapretio da će iskoristiti i svoje pravo veta ukoliko bude bilo potrebe. Glavni problem koji Ferrari ima sa novim pravilima je ograničenje slobode u razvoju aerodinamike.

(Diskusija)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *