Domenicali: Počeli smo pregovore oko VN Afrike

Novi šef Formule 1 smatra da bi Formula 1 mogla da se vrati na Afrički kontinent u budućnosti.

Poslednja trka u Africi je održana 1993 i to je bila VN Južne Afrike na stazi Kyalami. Domenicali je izjavio da je vraćane Formule 1 u Afriku jedan od njegovih prioriteta.

“To je nešto što je veoma važno. To bi bilo novo mesto za timove, ali isto tako i povratak na tradicionalnu lokaciju”, izjavio je Domenicali.

Ovu ideju je podržao i Hamilton, koji je rekao da bi najviše od svega želeo da se trka u Africi.

“Lako je. Najviše bih voleo da se trkam u Africi. To je jedno od važnijih mesta gde bi trebali da se vratimo. Trenutno, Formula 1se vozi u nekim zemljama gde ne ostavlja veliki uticaj. Treba da idemo na mesta gde možemo da pomognemo i mislim da bi povratak u Afriku bio pravi potez”, rekao je ranije Hamilton.

Domenicali je sada potvrdio da se pregovori vode i da je povratak na Kyalami najrealnija opcija. Ipak, ne očekuje nikakvu potvrdu u skorije vreme.

“Mislim da je važno da se šampionat vozi svuda po svetu. Što se tiče mogućnosti povratka u Afriku, pregovori se već vode, ali tek smo u početnoj fazi”, rekao je Domenicali.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar