Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Cadillac se prijavio kao zvanični dobavljač motora

Američka kompanija ima velike planove za Formulu 1.

Cadillac je i zvanično podneo prijavu za dizajn pogonske jedinice a prvobitno oni bi trebalo da napajaju Andrettijev tim. Ovu informaciju preneo je General Motors, odnosnopredsednik ove kompanije a zvanično prvi agregati bi trebalo da se pojave 2028. godine. Naime, prošle nedelje vladajuće telo je odobrilo Andrettijevu prijavu za ulazak u šampionat a sada se čeka dogovor sa komercijalnim vlasnicima prava odnosno FOM-om a za to vreme Cadillac bi bio zauzet razvojem pogonske jedinice. Kako navodi General Motors već se radi na dizjaniranju prototipa.

Andretti Autosport Logo

“Mi smo oduševljeni da će naš novi Andretti Cadillac tim biti napajan od strane GM pogonskih jedinica.” kazao je predsednik General Motorsa Mark Reuss. “Sa našim inženjerskim iskustvom i trkačkim znanjem, uvereni smo da ćemo razviti uspešnu pogonsku jedinicu za ovu seriju i napraviti Andretti Cadillac kao pravi trkački tim. Daćemo sve od sebe, na najvećem strašću i integritetom koji će uzdignuti naš sport oko sveta.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply