Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Button: Definitivno mi je potrebna pauza od Formule 1

Ovaj Britanac objasnio je svoju odluku da se naredne godine ne nađe u ovom šampionatu.

McLaren je objavio da će njegovu vozačku postavu naredne sezone činiti Fernando Alonso i Stoffel Vandoorne, što znači da će mladi Belgijanac zameniti iskusnog Jensona Buttona. On će ostati naredne sezone na mestu test vozača a kako je i sam Button izjavio potrebna mu je pauza od Formule 1.

“Fantastično sam se proveo tokom letnje pauze svojom familijom i prijateljima, a to je nešto što nisam radio 17 godina. Sa Formulom 1 sam živeo i disao od svoje 19. pa sve do 36. godine. To znači da sam svaki vikend bio na trci a svaki drugi sam se spremao za narednu trku.”

“Tokom odomra odlučio sam da ubrzam pregovore sa Ronom Dennisom u Belgiji, što sam i uradio. Tada smo dogovorili dvogodišnju saradnju u jednom novom obliku koji ste sada imali prilike da čujete. Sledeće godine biću ambasador tima a radiću i na novom bolidu i njegovom razvijanju. Takođe, imaću prilike da se nađe u simulatoru, kao i da ću putovati sa timom na trke. Pored toga imaću mogućnosti da uživam u stavrima koje nisam radio skoro 17 godina, a to je da provedem više vremena sa familijom i prijateljima. Veoma sa uzbuđen zbog toga.”

“Naredne sezone tim će imati priliku da me ponovo aktivira, što je veoma dobro. Očigledno je da je to još daleko. Bila je ovo interesantna nedelja za mene a puno vremena sam proveo pričajući sa Ronom preko telefona. Drago mi je što se ovako završilo.” izjavio je Jenson Button.

(Diskusija)

Leave a Reply