Binotto: Mickov pristup je veoma sličan kao Michaelov

Ferrari Media Centre

Šef Ferrarijevog tima imao je prilike da u svojoj karijeri sarađuje sa Michaelom i Mickom Schumacherom.

Mattia Binotto za vreme dolaska Michaela Schumachera u Ferrari 1995. godine vršio je dužnost inženjera za motore, pa sve dok legendarni Nemac nije se rešio da po prvi put okonča svoju karijeru. Takođe, sa druge strane on je imao prilike da posmatra napredak Micka Schumachera kroz FIA F3 šampionat, kao člana Ferrarijeve akademije mladih vozača. Sada, pre nekoliko nedelje sin sedmostrukog šampiona sveta imao je prilike da testira nov bolid italijanskog tima.

“Kada sam ga video posle dužeg vremena, u Maranelu kada sam se ja vratio, pogledao sam ga i mislim da baš ovako ne liči puno na Michaela.” kazao je Binotto. “Ali način na koji se ponaša je veoma sličan, kako pristupa problemu, kako se interesuje za bolid i razgovara sa tehničarima. Čak i u Maranelu kada samo ga posmatrali, on je uvek bio u garaži pričajući sa mehaničarima. To je ono što je njegov otac radio.”

Šef Ferrarija se zatim osvrnuo na test koji je Mick uradio sa timom u Bahreinu:

“To je samo bilo da se upozna sa performansama, veoma je teško oceniti šta je on postigao, ali to nije ni bio ni cilj. Ujedno to je bio i njegov prvi put u F1 bolidu, idalje uči a trenutno se susreće sa sasvim novim izazovom u Formuli 2. Njegov pristup je pozitivan i on nikada nije odmah pokušavao da nađe limit već je to radio postepeno. Mislim da je uradio dobar posao.”

(Diksusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar