Vesti

Binotto će preskočiti još nekoliko trka do kraja sezone

Mattia Binotto, Scueria Ferrari

Šef ekipe Ferrarija nije bio sa svojim timom tokom VN Turske, a po svemu sudeći propustiće još nekoliko trka.

Binotto je dao intervju za Corrierere della Sera u kom je otkrio planove do kraja godine.

„Ono što znam je da ću propustiti trke u Meksiku i Brazilu. Trenutno smo u ključnoj fazi projekta za 2022“, izjavio je Binotto.

Mattia Binotto
Mattia Binotto, Red Bull Ring 2021.

Njegov zamenik Laurent Mekies je predvodio tim u Turskoj, kao i na nekim ranijim trkama. Binotto je na prethodne dve trke bio na stazi i pratio je uvođenje nove specifikacije motora koja se odlično pokazala kod oba vozača.

Charles Leclerc, koji je prvi dobio novi motor u Sočiju, je rekao da su poboljšane performanse na prethodne dve trke jasan znak da nije pogrešio što je potpisao višegodišnji ugovor sa Italijanskim timom.

Charles Leclerc
Charles Leclerc, VN Italije 2021.

„Nikada nisam sumnjao u tim. Prošla sezona je bila veoma teška, ali smo preokrenuli situaciju i počeli da radimo u dobrom pravcu. U Formuli 1 se čuda ne dešavaju preko noći i svi rade na poboljšanju performansi. Međutim, stiče se utisak da mi napredujemo više od ostalih“, izjavio je Leclerc.

Monačanin se slaže sa svojim šefom da je za Ferrari sada najvažnije da se fokusira na pripreme za 2022. i nova tehnička pravila.

Charles Leclerc
Charles Leclerc na VN Italije 2021.

„Na poslednjih šest trka ćemo sigurno raditi na tome da stvorimo što bolju osnovu za početak nove ere. Fokusiran sam na postizanje što boljih rezultata i nisam previše zainteresovan ko će osvojiti titulu“, dodao je Leclerc.

Laurent Mekies , koji je zamenio Binotta na kormilu tima u Turskoj, je rekao da je veoma zadovoljan napretkom koji Ferrari pravi.

Laurent Mekies
Laurent Mekies na pres konferenciji u Turskoj

„Imali smo veoma brz bolid u Turskoj. Bili smo blizu Red Bulla i Mercedesa u pogledu vremena i voleli bi smo da do kraja godine preskočimo McLaren u šampionatu konstruktora. Mislim da sa ovakvom brzinom definitivno možemo to da ostvarimo“, rekao je Mekies.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply