Arrivebene još jednom demantovao navode da Binotto napušta Ferrari

Ferrari Media Centre

Šef Ferrarija osvurno se na niz lažnih vesti koje su puštene sa namerom da destabilizuju tim.

U nedelji kada je Ferrari i matematički izgubio sve šanse da dođe do nove vozačke titule, pojedini mediji ponovo su počeli da prenose vesti kako bi tehnički direktor Mattia Binotto mogao da napusti tim, zbog sukoba sa šefom Maurizziom Arrivbeneom. Švajcarac je najzaslužniji za poboljšanje performansi tima, a pre nego što je postao tehnički direktor ranije je izvršavao funkciju prvog čoveka za razvoj motora.

Sa druge strane Arrivebene je dao izjavu za Motorsport.com, a ujedno bio je i upitan za budućnost Mattie Binotta u Ferrariju:

“Hajdemo da još jednom razjansimo stvari. Sve vesti o Mattiji su lažne, one su to bile stvorene da naprave nestabilnost u timu, da izazovu problema ga ih nema, tako da ne želim da ih komentarišem. Tokom sezone bilo je više pokušaja destabilizacije, priče o vozačima kao i o tehničkom osoblju. Takođe bilo je i vesti o mojoj poziciji. Sve što vam treba pitajte direktora Louisa Camillerija.”

On je dodao da on još ne žuri sa dovođenjem novih ljudi kako bi pojačao svoj tim, koji se još bori za tutulu konstruktora.

“Niko još nije počeo da se pozdravlja, ali mi moćemo da krenemo sa prvim razgovorima sa novim ljudima. Ali za to treba vreme, mi već mislimo o novoj sezoni. Imamo dobar i kompaktan tim. Ako imamo neke nove članove, onda oni trebaju da dođu bez ikakve žurbe. I to je stres, ako je potrebno da ih imamo. Nama je potrebna stabilnost a ne revolucija. Lično, ja nikada nisam verovao u revoluciju, već u evoluciju.” dodao je Arrivabene.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar