Please assign a menu to the primary menu location under menu

Španska Formula 4/Miloš Pavlović

Antonelli doneo zlato za Italiju; Jenić sa 23. napredovao do 12. mesta

Filip Jenićfoto: Filip Jenić/Privatna Arhiva

Italijanski vozač je potvrdio dominaciju ovog vikenda u F4 kategoriji na Motorsport igrama, dok je naš vozač napravio dobar napredak u trci koja mu je bila kompromitovana još juče.

Predstavnik Italije Antonelli koji je juče bio dominantan na kvalifikacionoj trci je zadržao pol-poziciju na startu, ispred Espirito Santa u bolidu Portugala, dok je naš Filip Jenić nakon jučerašnjeg incidenta sa 23. pozicije napredovao na 18. mesto.

Trka je međutim prekinuta pre kraja prvog kruga pošto se bolid Švajcarske izvrteo i ostao zaglavljen pokraj staze.

Na stazi je bilo vozilo bezbednosti, ali je predviđeno vreme za trku od pola sata nastavilo da teče.

Restart smo videli 24 minuta pre kraja, a Jenić je bio jedan od retkih koji je napredovao.

Antonelli je kao i juče na čelu počeo da gradi sigurnu prednost, pratili su ga Portugal, Španija i Brazil, dok se u sredini poretka vodila velika borba za pozicije od 7. do 12. mesta. Odličan napredak je napravio Wurz koji je napravio najveći skok u odnosu na start trke pošto je bio sedmi nakon starta sa začelja.

Jenić je polako nastavio da napreduje i do šestog kruga je već bio na 13. poziciji.

Na čelu je Brazil počeo da gubi tempo što su 14 minuta pre kraja iskoristili Dinesen i Lecertua iz Danske i Belgije koji su ga prišli u kompleksu brzih krivina na kraju Mistral pravca.

Sa problemima se nešto ranije suočio vozač Južne Koreje koji je nakon jednog izletanja sa staze oštetio prednje krilo, zbog čega je 10 minuta pre kraja morao u boks.

Na čelu je u samom finišu počela da se odigrava borba za treće mesto i bronzu između Španaca koji su počeli da gube tempo i Danske i Belgije koji su brzo smanjivali zaostatak.

Na kraju ipak nisu imali dovoljno vremena da potpuno sustignu Del Pina za treće mesto, pa su tako Španci došli do bronze iza Antonellija iz Italije i Espirito Santa iz Portugala.

Jenić je na kraju posle starta sa 23. trku završio na solidnom 12. mestu, ali svakako ostaje žal za jučerašnjom trkom kada je tuđom greškom izbačen iz konkurencije.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply