Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Alonso o prelasku u Mercedes: Prvo moram da odlučim da li želim da nastavim da vozim

Fernando Alonso, Aston Martin, VN Bahreina 2024. / Aston Martin Media Centre

Vozač Aston Martina oglasio se povodom pitanja o svojoj daljoj budućnosti.

Španac ovog vikenda započinje svoju 21. sezonu u Formuli 1, a debitanski nastup imao je sa Minardijem još davne 2001. godine. Od prošle sezone brani boje Aston Martina i od tada je uspeo da se šest puta popne na pobedničko postolje, ali ne i na najviši stepenik. Njegov ugovor sa timom iz Silverstona ističe na kraju 2024. a pošto je Lewis Hamilton objavio da će preći u Ferrari, iznenada se otvorilo slobodno mesto u Mercedesu.

Jasno je da će Španac pratiti tržište vozača, ali pre toga mora da reši da li on uopšte želi da nastavi karijeru u najbržem cirkusu.

Fernando Alonso, Aston Martin, Testiranje Bahrein 2024. / Aston Martin Media Centre

“Prvo moram da odlučim da li želim da nastavim da vozim”, rekao je Fernando Alonso za Racingnews365.com. “To će biti prva stvar koju moram da uradim u nekoliko narednih nedelja i trka. Za sada je osećaj sjajan, ali znam koliko je zahtevan kalendar i u 2026. imaćemo drugačiji set pravila koja će možda biti primamljiva ili ne, ja stvarno ne znam. Ali, hajde da sačekamo i vidimo. Kao što sam rekao i na prezentaciji bolida, moramo da sačekamo da prođe nekoliko trka kako bi mogli da donesemo odluku.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i X nalog.

Leave a Reply