Please assign a menu to the primary menu location under menu

Trke i testiranja

Alonso najbrži u promenjivim uslovima na drugom treningu

Fernando AlonsoFernando Alonso, Aston Martin, VN Kanade 2024. / foto: Aston Martin Media Centre

Ni drugi slobodni trening u Montrealu nije dao jasnu sliku o odnosu snaga na stazi.

Drugi trening je počeo po promenjivim vremenskim uslovima. Ipak, staza je bila uglavnom suva pa smo imali priliku da vidimo prve prave krugove po suvom. Na početku je Gasly bio taj koji je najviše isprobavao uslove na mekim gumama i polako je spuštao vremena iz kruga u krug.

Nakon petnaestak minuta se na vrhu na mekim gumama našao Alonso, ali ga je ubrzo nadmašio timski kolega Stroll Koji je sa 1m19.841s bio šest desetinki brži.

Alonso se međutim vratio na vrh u sledećem krugu sa 1m17.835s, dok se na trećem mestu našao Leclerc, koji je bio jedan od retkih na srednje-tvrdim gumama.

Sredinom sesije je polako ponovo počela da pada kiša, a Leclerc je skočio nam vrh sa 1m16.556s.

Za to vreme je Verstappen morao da se vrati u boksa pošto su mu se kao u Australiji zapalile kočnice.

Alonso se još jednom vratio na vrh sa vremenom 1m15.810s, a ispostavilo se da je to bilo najbolje vreme treninga pošto je nakon toga počeo da duva jak vetar i da pada kiša. Do povratka svih vozača u garaže su vremena popravili Russell i Stroll koji su se ugurali iza Alonsa, a ispred Leclerca.

Vozači su se u poslednjih 20 minuta vratili na stazu po kišnim uslovima i na kišnim gumama. Ostatak treninga je služio kao priprema za ostatak vikenda, pošto je nestabilno vreme bilo prognozirano za ceo vikend.

Iza pomenute prve četvorice je bio Ricciardo, ispred Magnussena. Sedmi je bio Hamilton, a u prvih deset su završili još Tsunoda, Albon i Perez, svi na mekim gumama.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Zapratite našu Facebook stranicu i X nalog i pridružite se diskusijama na našem novom DISCORD serveru.

Leave a Reply