Trke i testiranja

Alonso najbrži na kišovitom trećem treningu u Montrealu

Kiša je potpuno promešana karte na trećem treningu.

Vozače je kao što se i očekivalo na poslednjem slobodnom treningu dočekala mokra staza. Zbog toga su u upotrebi odmah bile gume za kišu, ali su i one pružale neverovatno malu količinu prijanjanja vozačima koji su odlučili da voze.

Bolidi su za sobom ostavljali ogroman oblak vode, a vremena su se u početku kretala oko 1m40s.

Najaktivniji su bili vozači Aston Martina i Tsunoda, ali je najbolje vreme pripadalo Magnussenu.

Bottas je nakon dvadesetak minuta bio prvi čovek koji je spustio vreme ispod 1m38s, a vozači su uspevali da poprave vremena i pored toga što se intenzitet kiše pojačavao u pit-lejnu.

Sredinom sesije je na stazi bio samo Sainz i Španac je postavio ubedljivo najbolje vreme od 1m36.831s.

On je nastavio da pomera granice u narednim krugovima i najbolje vreme je ubrzo palo na 1m35.858s.

Alonso je nešto kasnije prikazao odličan tempo pošto je prišao sunarodniku na dve desetinke i njih dvojica su ujedno u tim trenucima imali najkonkretnije krugove.

Vozači Aston Martina su se vratili na stazu dvadesetak minuta pre kraja, a Vettel je u tim trenucima skočio na čelo sa 1m35.821s, dok je Russell zabeležio treće vreme sa pola sekunde zaostatka.

Alonso, Vettel i Sainz su bili prvi vozači koji su montirali gume za promenjive uslove, ali su se mučili da postave bolja vremena pošto su imali mnogo proklizavanja na zadnjem kraju.

Ipak, Alonso je nakon nekoliko krugova zagrejao gume i zabeležio najboljih vremena, prvo 1m34.836s, a onda i 1m34.229s.

Deset minuta pre kraja se na čelo vratio Vettel sa 1m33.891s, ali je Alonso ubrzo odgovorio sa 1m33.836s.

Russell je u samom finišu pronašao tempo na guma a za kišu i probio se na treće mesto, dok je Gasly zabeležio četvrto vreme.

U samom finišu smo videli mnogo grešaka vozača na posebno Verstappena koji je izleteo tri puta u dva kruga.

Na kraju je viđeno i dosta promena u poretku, pošto su vozači davali sve od sebe u poslednjim krugovima, ali je Alonsovo vreme ostalo najbrže.

Druga pozicija je na kraju pripala Gaslyju, treći je bio Vettel, a četvrti Ocon. Ricciardo i Norris su bili peti i šesti za McLaren ispred RussellaPereza Verstappena i Sainza koji su zaokružili plasman prvih deset.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar