Vesti

Alonso i Vandoorne žele kvalitetan McLaren u 2017.

Alonso ne veruje u veliki skok u performansama, ali želi da vidi napredak McLarena. Vandoorne u sezonu ulazi bez pritiska.

„Ono što smo do sada videli nam ukazuje da novi bolid obećava i da su nova pravila dobro zamišljena. Sam izgled bolida kod mene stvara želju da sednem u kokpit. Nisam izgubio glad za trkanjem koji je preko potreban vozačima Formule 1. Smatramo da će početak sezone biti težak s obzirom da nam je svima jasno koliko smo zaostatak imali za vodećima. Nadam se da bi u drugoj polovini sezone mogli da počnemo da pravimo konkretniji napredak. Cilj nam je da imamo kvalitetne rezultate i mislim da možemo da ostvarimo to. Mislim da smo uprkos svemu dosta toga uradili u poslednjih 12 meseci. Rezultati to možda ne pokazuju, ali zaista smo svi u timu napravili napredak. Sada moramo da iskoristimo ovu promenu pravila i krenemo napred. Verujem da imamo kapacitete da to i ostvarimo“, izjavio je Alonso.

Njegov timski kolega će ove godine biti mladi Belgijanac Stoffel Vandoorne.

„Ja nemam neke specifične ciljeve. Ovo mi je prvi put u karijeri da započinjem sezonu a da na znam kave rezultate da očekujem. Moramo da vidimo kako će se bolid pokazati na testovima. Znamo da prethodne godine nisu bile lake za nas, ali i mi i Honda pravimo napredak. Nova tehnička pravila nam daju priliku da krenemo iz početka. Što se mene tiče, neću menjati pristup u odnosu na onaj koji sam imao u drugim šampionatima“, rekao je Vandoorne.

 

(Diskusija)

Ostavi komentar