eSports

Dux doneo pobedu za Alfa Romeo u Monaku

U Monaku je i pored prirode staze, viđena odlična trka sa sjajnim preticanjima.

Na prvom mestu su se smenjivali Robbie Van, lOgika, IgorScorp i Dux. Jasno je bilo da će za pol-poziciju biti neophodno voziti možda čak i ispod 1m09s. Igor je par minuta pre kraja vozio 1m09.052s i to vreme je delovalo kao da će biti i najbolje, ali je onda Dux bukvalno u poslednjim sekundama vozio sjajan krug u Alfi i ostvario vreme za pol-poziciju koje je iznosilo 1m08.845s. Igor je u Racing Pointu ostao drugi sa dve desetinke zaostatka, a lOgika je u AlphaTauriju bio treći.

Ono što je zanimljivo da je nekoliko vozača imalo tehničkih problema sa igrom zbog čega nisu mogli ni da voze kvalifikacije. To su bili lider šampionata matija_24, hbalent, MBGuard2016, DarMaar, Undertaker, Tweety, Darrian Alfy i Leonsenna.

Početak trke je najbolje prošao za Igora, koji je odmah iskoristio slabiji start Duxa i poveo nakon prve krivine, dok su iza njih ostali lOgika, Robbie Van i Dimitrije Minic.

Već nakon prvih nekoliko krivina je na snazi bilo virtualno vozilo bezbednosti zbog manjih krhotina na stazi od kontakta među vozačima na startu.

Nekoliko vozača iz druge polovine poretka je odlučilo da odmah obavi obaveznu promenu guma.

U petom krugu je viđen krajnje neshvatljiv incident između vozača McLrena Robbie Vana i Dimitrija. Oni su bili u u duelu nakon ukosnice i tu je došlo do kontakta između njih. To je iskoristio AlienZ da ih prođe, a na stazi je ponovo zbog krhotina bilo virtualno vozilo bezbednosti.

Vozači McLarena su zbog oštećenja morali u boks, a lošije je prošao Dimitrije, koji je bio odmah iza svog timskog kolege, pa je morao da sačeka da mehaničari prvo servisiraju njega.

U osmom krugu je na stazu izašlo vozilo bezbednosti nakon odustajanja Dimitrija i to je većina iskoristila do ode do boksa. lOgika je iz nekog razloga odlučio da ne menja gume odmah, a kada ih je krug kasnije zamenio, vratio se na tek deveto mesto.

Igor je tako nastavio da vodi ispred Duxa, ali je na treće mesto došao hbalent u Ferrariju, koji je imao problem sa igricom u kvalifikacijama i koji je gume menjao još u prvom krugu.

Darrian Alfy-a je zadesio isti scenario i on je probio do četvrtog mesta, a AlienZ je bio peti ispred Undertakera  i Robbie Vana.

Trka je nastavljena u 11. krugu, a dobar duel je odmah počeo da se vodi za četvrto mesto gde su AlienZ i Undertaker jurili Darrian Alfy-a. Borba se vodila i na vrhu gde je Dux po svaku cenu hteo da prođe Igora, koji je u međuvremenu dobio i kaznu od tri sekunde.

Iza svih njih se solidno probijao i Matija, koji je ušao u bodove i tako na najbolji način iskoristio Meke gume koje je montirao na kraju prvog kruga.

Oko 15. kruga je nekoliko vozača koji su menjali gume na početku trke, otišlo na drugo stajanje, pa se poredak u sredini poretka malo izmenio.

U 18. krugu Dux je konačno iskoristio brzinu i prednost mekše gume, fantastično obišao Igora sa spoljne strane u prvoj krivini i tako preuzeo vodeću poziciju.

Nešto kasnije je viđeno i obilaženje Darrian Alfy-a od strane Undertakera, koji se potom dao u poteru za trećeplasiranim hbalent-om i. Undertaker je duel za treće mesto rešio u 23. krugu obilaženjem u prvoj krivini, ali je do tog trenutka već zaostajao 15 sekundi za vodećima.

Nakon toga je usledio nešto mirniji period, a u 31. krugu je Matija na svežijim gumama obišao Robbie Vana u prvoj krivini sa spoljne strane i probio se na peto mesto, koje je krug kasnije postalo četvrto, nakon što je Darrian Alfy otišao u boks.

U 33. krugu je viđena drama za Undertakera, koji je imao kontakt sa zidom nakon kojeg je izgubio deo prednjeg krila. On je zbog toga morao u boks, pa je pao na osmo mesto čime je pala u vodu njegova sjajna povratnička vožnja.

To je omogućilo Matiji da napreduje do mesta na podijumu, uz to da je imao i kaznu od tri sekunde zbog jednog sečenja šikane nakon tunela, ali je on relativno brzo stvorio ključnu prednost ispred Robbie Vana. Međutim, on je u poslednjem krugu iz nepoznatih razloga morao još jednom u boks što je promovisalo Robbie Vana na podijum.

Na čelu se ponovo otvorio duel za prvo mesto kako su gume popuštale, ali Igor nije imao dovoljno tempa da nešto više uradi.

Tako je Dux došao do prve pobede u sezoni ispred Igora i Robbie Vana, koji je ovoga puta i pored problema u trci uspeo da ostvari dobar rezultat.

AllienZ je osvoji četvrto mesto, Darian Alfy je bio peti, hbalent je u foto-finišu završio kao šesti ispred Undertakera, Matija je na kraju nakon četiri pit-stopa morao da se zadovolji osmim mestom, dok su prvih deset kompletirali drEaDis i hd_storm.

Reprizu kvalifikacija i trke možete pogledati na: https://www.twitch.tv/videos/962791106

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Ostavi komentar