Trostrukog svetskog šampiona sutra čeka veliki izazov nakon što bude pomeren za deset mesta unazad zbog kazne, dok će se njegov timski kolega posle dugo vremena ponovo naći u prvom startnom redu.
“Bile su lepe kvalifikacije. Padala je kiša, ali ne previše i mogli smo da vozimo bez problema. Mogli smo da postavljamo dobra vremena na svakom setu guma koji smo koristili. Razmišljao sam i o Q3 pošto nismo znali da li će se staza prosušiti. Ali bolid je dobro radio u ovim uslovima i mogao sam da vozim čiste krugove. Sutra će se sve svesti na degradaciju po suvom. Ovo je najbolja pozicija kojoj sam danas mogao da se nadam i daću sve od sebe da se probijem napred sutra”, izjavio je Verstappen.
“Na trenutke nije bilo lako i lako je pogrešiti u ovakvim uslovima , posebno u kvalifikacijama. Nažalost, nismo imali novih guma za Q3 i ovo je verovatno najbolji mogući rezultat na kraju. Imaćemo na startu sutra istu situaciju kao prošle godine samnom i Charlesom u prvom redu i pokušaću da ponovim ono što sam uradio prošle godine na startu”, rekao je Perez.
Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Zapratite našu Facebook stranicu i X nalog i pridružite se diskusijama na našem novom DISCORD serveru.