Vozač tima iz Maranela uspeo je da na VN Italije stigne do podijuma.
Carlos Sainz imao pol poziciju na trci u Monci ali nju nije uspeo da sačuva do samog kraja. Naime, vozač Ferrarija nije mogao da se prvo odbrani od napada Maxa Verstappena, kanije je izgubio mesto i od Sergia Pereza da bi u samom finišu vodio bitku sa Charlesom Leclercom.
Tako su timske kolege ima okršaj na stazi u poslenjim krugovima, koji je u par navrata mogao da pređe u incident, zbog čega je i sam Carlos Sainz izjavio je da bi razuemo da je tim želeo da interveniše u ovoj situaciji.
“Razumeo bih ovo na svaki način.” kazao je Španac a prenosi GPblog. “Da su nam dali timska naređenja ja bih to razumeo. Da sam ja bio na Charlesovom mestu i pokušavao da dođem do podijuma, ja nikako ne bih voleo takvu timsku naredbu. Sve to kompletno zavisi od poziciji u kojoj se nalazite.”
On je dodao da je uživao da se bori sa timskim kolegom ali da je situacija bila previše rizična.
“Mislim da je bio na limitu ali on je dobar timski kolega, ali imati ovako tešku borbu u F1 na samom kraju je ono što svi žele da vide. Ja sam se zabavljao dok sam to činio.”
Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog