Please assign a menu to the primary menu location under menu

Charles Leclerc

Charles Leclerc je rođen 16. oktobra 1997. u Monte Karlu. U 2018. debituje u Formuli 1 ali do tog momenta već ima iza sebe titule u GP3 šampionatu(2016), F2 šampionatu (2017) i nekoliko testova se Ferrarijem koji ga je uvrstio u svoju akademiju mladih vozača.

 Tim Sauber
 Broj trka 0
 Broj pobeda 0
 Broj šampionskih titula 0
 Prva trka VN Australije 2018.
 Prva pobeda
 Nacionalnost Francuz
 Datum rođenja 16.10.1997.
 Mesto rođenja Monte Karlo, Monako
Broj na bolidu16

Bio je u kontaktu sa Formulom 1 od malih nogu zahvaljujući činjenici što je odrastao u Monaku. Takođe, njegov pokojni otac Herve je i sam bio trkač koji se uspešno takmičio u F3 šampionatu.
Leclercov najbolji prijatelj je od ranog detinjstva bio pokojni Jules Bianchi. Upravo je na stazi koja je bila u vlasništvu Bianchijevog oca, Leclerc došao u prvi kontakt sa kartingom kada je imao pet godina.

Renault 2.0 Euro serija 2014. godina

Formula 3, 2015. godina

Prelazak na jednosede je napravio 2014. kada se takmičio u Renault 2.0 Alpskom šampionatu. Tu je brzo došao do uspeha sa dve pobede, a ostvario je i tri podijuma od šest nastupa u konkurentnijoj Renault 2.0 Euro seriji.
U 2015. prelazi u F3 evropski šampionat gde je bio četvrti u plasmanu sa četiri pobede, a posebno je impresionirao drugim mestu na prestižnoj trci u Makau.

Test sa Ferrarijem, 2016. godina

Test sa ekipom Haas, 2016. godina

Njegov napredak se nastavio i sledeće godine kada je postao član Ferrarijeve akademije mladih vozača. Tada je po prvi put za Ferrari vozio F1 bolid na testiranju u Silverstonu, a imao je i četiri nastupa na treninzima za Haas. U GP 3 seriji je nastavio da pobeđuje i na kraju je došao i do titule.
Pobednička forma se nastavila i 2017. kada je ostvario sedam pobeda u F2 šampionatu i na taj način dominantno došao do titule. Pored toga je imao nove testove sa Ferrarijem i još četiri nastupa na treninzima, ovoga puta sa ekipom Saubera.
Nakon što je dolaskom Alfa Romea kao glavnog sponzora Sauber dodatno ojačao svoje veze sa Ferrarijem, Leclerc je dobio priliku da Švajcarskim timom u 2018. nastupi u svojoj prvoj sezoni u Formuli 1.

U svojoj debitantskoj sezoni je prikazao zavidan talenat i sposobnost da se suprotstavi iskusnijim rivalima. Tokom sezone je osvojio 39 bodova, a najbolji plasman je imao u Azerbejdćanu gde je bio šesti. Imao je i odličan završetak sezone kada je svaku od poslednje tri trke završio na sedmom mestu.

Nakon ovih rezultata, Ferrari je reagovao i odlučio da potpiše ugovor sa Leclercom za 2019. pošto Kimi Raikkonen nije bio pod ugovorom sa timom nakon 2018.

Formula 2, 2017. godina

Sa Sauberom na treningu u Maleziji, 2017. godina