Sainz: Svaki poen koji sada zaradimo biće izuzetno važan

Post Reply
User avatar
rajs41
Admin
Posts: 3277
Joined: 16 Feb 2017, 21:53
Contact:

Sainz: Svaki poen koji sada zaradimo biće izuzetno važan

Post by rajs41 » 30 Jun 2020, 20:14

Image
Za sada šampionat Formule 1 sadrži osam trka.

Zbog pandemije korona virusa organizatori najbržeg cirkusa morali su da potpuno izmene planove, pa tako je drastične promene doživeo i kalendar. Umesto planirane 22. trke sada imamo najavljenih osam a očekuje se da se do kraja godine sve proširi na 15. Zbog toga što je šampionat skraćen, vozači imaju sve manje prava na grešku pa je tako svaki bod važan. Carlos Sainz veruje da on i njegov tim moraju da iskoriste svaku priliku kako bi mogli da odbrane četvrtu poziciju u konkurenciji konstruktora.
“Zbog manjeg broja trka i jake konkurencije, mi ne smemo da izgubimo koncentraciju. Još ne znamo ni tačan broj trka koji će se održati. Scenario je totalno nepredvidiv, pa tako nam je svaki poen bitan.” kazao je Španac.
Vozač McLarena veruje da će ove godine imati puno više sreće na Red Bull Ringu:
“MCL35 se stvarno dobro pokazao tokom testiranja, pa je tako sve to pozitivan napredak u odnosu na godinu dana ranije, zbog čega sam stavrno uzbuđen.” dodao je Španac za zvaničan sajt Formule 1. “Prošle godine uradili smo sve dobro i Austriji, gde smo se borili za poene sa začelja grida, tako da ovde imamo puno prostora za preticanje. Teško je reći gde smo u odnosu na ostale, jer smo puno vremena proveli van staze.”

Post Reply