Marko: Ove godine imaćemo od 10 do 15 trka

Post Reply
User avatar
rajs41
Admin
Posts: 3158
Joined: 16 Feb 2017, 21:53
Contact:

Marko: Ove godine imaćemo od 10 do 15 trka

Post by rajs41 » 22 May 2020, 18:23

Image
Organizacija Formule 1 kao i timovi rade na tome da što pre šampionat vrate na stazu.

Za sada prema prvim najavama Formula 1 trebala bi da krene iz Austrije i to dvostrukom trkom na stazi Red Bull Ring. Ipak, dalji nastavak sezone još nije poznat.
“Ako pogledate trenutnu situaciju, prve dve trke samo što nisu stigle. Koncept trke u Austriji poslat je našoj zdravstvenoj organizaciji i oni sada rade na analizi slučaja. Sigurnost i zdravlje svih je primarna stvar, ali naše viđenje situacije je da moramo što pre da se vratimo normalnom životu što uključuje sport i publiku.” kazao je Dr. Helmut Marko za Oe24.tv.
On je dodao da postoji određena mogućnost da imamo mali broj gledalaca na stazi pokraj Spilberga, ali da ovaj scenario još nije primaran. Ipak, po njegovim rečima u ovom momentu kalendar Formule 1 ne bi mogao da ima više od 18 trka.
“Sa puno dobre volje imaćemo od 10 do 15 trka. To je dovoljno da šampionat bude onaj pravi, ali zahtevaće puno fleksibilnosti što se tiče organizacije. Zbog toga trebamo još odmah da startujemo kako bi sport preživeo jer su nam potrebne trke.”

Post Reply