Ferrari nije rešio probleme na bolidu i pored dobrog tempa u Kanadi

Post Reply
User avatar
rajs41
Admin
Posts: 3279
Joined: 16 Feb 2017, 21:53
Contact:

Ferrari nije rešio probleme na bolidu i pored dobrog tempa u Kanadi

Post by rajs41 » 13 Jun 2019, 15:28

Image
Italijanski tim potvrdio je da i pored uspešnog vikenda u Montrealu nije uspeo da pronađe rešenja za dosadašnje probleme.

Sebastian Vettel uzeo je pol poziciju na VN Kanade, kao i da je na trci prvi prošao kroz cilj, ali je zbog dodeljene kazne izgubio pobedu i pao na drugo mesto u plasmanu. Iako vikend u Kanadi bio potpuno ohrabrujući za Ferrari gde su uspeli da se bore sa Mercedesom, šef tima izjavio je da njihovi fundamentali problemi još nisu rešeni. Naime, tim iz Maranela muči se sa dovođenjem Pirellijevih pneumatika na radnu temperaturu, ali su karakteristike staze u Kanadi pomogle Ferrariju da ovoga puta ima manje problema na ovom polju.
“Znali smo da je ova staza gde motor pre svega dolazi do izražaja kao i da se puno mora paziti na stanje zadnjih pneumatika.” kazao je Mattia Binotto. “Uslovi su bili slični kao u Bahreinu. Takođe, znali smo da ćemo biti bliže Merecdesu, ali koliko tačno to niko nije znao. Ako uzmemo padatke sa petka, imali smo slične performanse u odnosu na njih, ali kako se staza poboljšavala tokom vikenda to je nekako prikrilo naše slabosti. Ali, naš bolid bio je sličane konfiguracije kao što smo ga koristili u Španiji. Od tada nismo imali neka značajnija poboljšanja, tako mogu vam reći da su problemi od tada ostali. Moramo da radimo kako bi se poboljšali, jer sve ostale trke neće nam odgovarati kao ova u Kanadi.”
Italijanski tim sada radi na razvoju novog koncepta delova, koji su dizajnirani da bolje utiču na gume, kao i da poprave brzinu bolida u sporijim krivinama.

Post Reply