Please assign a menu to the primary menu location under menu

Tračevi i spekulacije

Italijanski mediji: Predsednik Ferrarija najzaslužniji za dovođenje Hamiltona, plata 100 miliona dolara po sezoni?

John Elkann, Ferrari / Ferrari Media Centre

Britanski vozač će od 2025. promeniti sredinu.

Lewis Hamilton rešio je da posle 11 godina donese odluku o napuštanju Mercedesa pa će od 2025. postati član Ferrarija. Mnogo puta u prošlosti pričalo se o ovakvoj mogućnosti ali nikada ozbiljnih pregovora nije bilo, ali ovoga puta stvari su bile drugačije gde je došlo do realizacije transfera.

Giuliano Duchessa, novinar italijnskog sajta Formu1a.uno piše da je ključnu ulogu u ovom procesu imao Ferrarijev predsednik John Elkann, koji se obavezao da će osigurati da Hamiltonova raznolikost i inkluzivni projekti budu prihvaćeni. Takođe, njegova plata u timu iz Maranela išla bi i preko 100 miliona dolara po godini. Drugi izvori javljaju da je on predložio Britancu da će uložiti 400 miliona dolara u njegove projkete kao što je Mission44 i transformisati ga u ambasadora Ferrarija.

John Elkan, Ferrari / foto: timesofmalta.com

Dalje se navodi da bi dolaskom sedmostrukog šampiona i nekolicina inženjera mogla da se preseli iz Mercedesa u Maranelo a Ferrari ne bi imao ništa protiv da u svoje redove vidi i Petera “Bono” Bonningtona, koji je trenutno trkački inženjer Lewisa Hamiltona. Još ranije u Ferrari je stigao i bivši Mercedesov direktor za performanse Loic Serra i koji bi već pred kraj ove godine trebalo da počne da radi sa novim timom posle isteka plaćenog odsustva.

Za sada još uvek nisu potvrđene detaljne informacije o ovom transferu.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

6 Comments

Leave a Reply