Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Sainz potvrdio da Ferrari zna šta želi da uradi sa bolidom za 2024.

Carlos Sainz, Ferrari, VN Italije 2023. / Ferrari Media Centre

Italijanski tim svakako nema najbolju sezonu.

Ferrari je tokom zimske pauze rešio da zameni šefa svog F1 tima, pa je umesto Mattije Binotta na njegovo mesto došao Frederic Vasseur. Ipak, vremena za neke velike prepravke nije bilo, pa italijanska ekipa nije mogla da se nada nekim ozbiljnijim rezultatima. Na kraju, Charles Leclerc i Carlos Sainz uspeli su da dođu do ponekih podijuma, kao što je onaj na VN Italije na kojoj su prikazali dosta bolji tempo i ako je već poznato da Ferrari sav svoj fokus prebacio na bolid za 2024.

“Mislim da mi potpuno razumemo šta želimo da uradimo sa bolidom na narednu sezonu i gde želimo sa njim da se pozicioniramo i kakve karakteristike će ovaj automobil imati.” kazao je Carlos Sainz medijima u Italiji uključujući i PlanetF1.com. “Druga je stvar, da li mi to možemo ostvarimo ili ne, ali mi smo se potpuno fokusirali na simulator, na rad u vazdušnom tunelu, pa čak i na treninzima vršimo eksperimente sa nekim stvarima kako bi bili sigurni da radimo u pravom smeru na bolidu za narednu sezonu.”

Carlos Sainz, Ferrari, VN Italije 2023. / Scuderia Ferrari Press Office

Svakako velika protošnja pneumatika je jedan od ključnih problema i njegovo rešavanje je krucijalno za tim.

“Zbog toga mogu reći da razumevanjem problema, mi možemo razumeti naš najveći problem.” dodao je Španac. “Sada moramo videti da li naredne godine možemo uraditi sve što treba kako bi proizveli bolji bolild.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

1 Comment

  • Ma jel moguce ? Ferrari sad zna sta zeli sledece sezone ! Znaci opet sezona u dva dela. Prvi deo trazenje gresaka a drugi okretanje novoj. Da ne bi one ekipe okupljene oko Sumahera zadnja titula bi bila ona Dzodija Sektera.

Leave a Reply