Please assign a menu to the primary menu location under menu

Trke i testiranja

Verstappen ispred Leclerca na trećem treningu u Majamiju

Vozač Red Bulla imao je najbolji tempo pred početak kvalifikacija.

Pred početak trećeg treninga vrenemski uslovi bili su i dalje topli, pa je temperatura staze bila 44 a vazduha 29 stepeni. Vlažnost vazduha bila je čak na 57% a iznad Majamija bili su prisutni tamni oblaci.

Odmah od samog starta pojedini vozači su krenuli sa radom a prvo vreme postavio je Esteban Ocon od 1m31.125s sa medijum komponentom. Onda su usledili krugovi vozača iz Maranela na mekim gumama, pa je tako Carlos Sainz došao do prvog mesta sa vremenom od 1m30.748s a iza njega nalazio se Charles Leclerc sa zaostatkom od tri desetinke. Sledeći u redu bio je Sergio Perez koji je odmah došao do prvog mesta (1m29.266s) takođe sa najmekšom komponentom dok su pojeidni vozači sa medijum pneumatikom uspeli da poprave svoje učinke što je bio dokaz da staza brzo evoluira.

Tako je Max Verstappen upisao najbolje vreme – 1m28.963s i to ispred Charlesa Leclerca koji je za njim tada kasnio samo 94 hiljaditinke. George Russell uspeo je da se posle svog prvog kruga pozicionira na petu pozicju, dok je Lewis Hamilton nakon uvodnih skoro 15 minuta držao tek osmo mesto. Koji momenat kasnije Holnđanin u Red Bullu uspeo je da se popravi čak za skoro 6 desetinki (1m28.641s) dok se na treću poziciju probio Fernando Alonso sa više od sekunde zaostatka i to ne medijum komponenti. Tako je Cahrles Leclerc pokušao da uzvrati udarac, ali je uspeo da dođe samo do drugog mesta (+0.657s), Lewis Hamilton se tada poboljšao ali samo do šeste pozicije (+1.231s) a Carlos Sainz morao da odustane od svog brzog kruga zbog greške u prvoj krivini. Fernando Alonso je sa medkim gumama uspeo da smanji zaostatak za vodećim na samo osam desetinki ali ga ovaj krug nije pomerio sa 4. mesta.

Skoro na polovini sesije Carlos Sainz dolazi do druge pozicije (+0.156s)  dok je Fernando Alonso pogrešio na kočenju za 17. krivinu i morao je malo da ode do zaustavne zone. Usledio je i novi pokušaj Maxa Verstappena koji je na novim mekim gumama uspeo da poboljša svoje vreme na 1m27.669s, dok je Sergio Perez zauzeo treće mesto sa nešto više od pola sekunde zaostatka. Ni posle novih pokušaja Lewis Hamilton nije uspeo da smanji svoj zaostatak za vodećima na ispod jedne sekunde (+1.055s) što ga je dovelo do šestog mesta dok se iza njega u tim momentima nalazio Nico Huleknberg.

Na 15 minuta do kraja Verstappen ponovoljo poboljšava svoje vreme na 1m27.595s dok se George Russell probio na peto mesto (+1.011s).  Holanđanin u Red Bullu je uspeo da se opet popravi za još koju desetinku (1m27.535s) kao i Charles Leclerc koji je ovo uradio u samom finišu i tako došao do drugog mesta (+0.406s). Iza njih nalazio se Sergio Perez pa Carlos Sainz dok je peta pozicija pripala Estebanu Oconu. Šesto mesto zauzeo je PIerre Gasly, sedmo Valtteri Bottas, osmo Nico Hulkenberg koji je bio ispred Alexandera Albona i Georgea Russella. Lewis Hamilton je prijavljivao da Mercedes gubi dosta brzine na pravcu pa se tako ona našao na 13. pozicjji dok su vozači McLarena upisali tek 18. i 19. mesto.

Rezultati trećeg treninga za VN Majamija

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply