Please assign a menu to the primary menu location under menu

Trke i testiranja

Marko optimističan po pitanju glavne trke

Sergio Perez, Max Verstappen, Red Bull, Vn Azerbejdžana 2023. / Alex Pantling/Getty Images/Red Bull Content Pool

Savetnik Red Bulla uveren je da će njegov tim postići dobar rezultat na VN Azerbejdžana.

Sergio Perez zabeležio je pobedu na sprint trci na stazi Bakuu i prikazao da ima puno brzine, što nije bio slučaj sa Maxom Verstappenom čiji je bolid bio oštećen posle incidenta sa Georgeom Russellom.

“Mi smo očekivali ovakvu brzinu.” kazao je Helmut Marko za ORF a prenos GPblog. “Ljudi preko kamera nisu mogli ništa da vide (oštećenje Verstappenovog bolida), ali se kasnije na slikama jasno videlo. Gume su bile previše tople i bio je dosta brži od Pereza. To pokazuje da je balans bio loš.”

Ipak, on se nada da će glavna trka pokazati mnogo bolje lice njegovog tima.

“Činjenica je da smo mi mnogo bolji po pitanju trkačkog tempa nego što je to slučaj u kvalifikacijama jer je trkačka distanca mnogo veća i to će da ide u našu korist. Takođe, za sutrašnji start imamo nove medijum gume a Ferrari je već to iskoristio danas i oni nemaju rezervne ukoliko se desi da sigurnosni auto izađe na stazu. Tako sa stanovišta pneumatika, mi bi trebalo da smo u boljoj poziciji.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply