Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Loše performanse Ferrarija utiču na prodaju karata u Italiji

Ceremonija Podijuma, VN Italije 2023. / Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Ova zemlja će ove godine dva puta biti domaćin šampionatu Formule 1.

Staze Imola i Monca će i ove sezone ugostiti najbrži cirkus, pa je tako VN Emilije Romanje već na rasporedu za koju nedelju. Izgleda da prodaja karata za ova dva događaja ne ide onim tempom kojim su se organizatori nadali, a to je potvrdio i prvi čovek Automobile Club d’Italia Angelo Sticchi Damiani.

“Mi moramo da nastavimo sa našom privrženošću F1 i prodajom karata za ove naše dve trke. Prodaja ne ide onako kako samo se nadali.” kazao je on u radio programu La Politica nel Pallone a prenosi GPblog. “Ferrarijeve performanse su presudne. Kada njima ide dobro onda je i prodaja odlična.”

Max Verstappen, Red Bull, Guanyu Zhou, Alfa Romeo, VN Emilije Romanje 2022. / Clive Mason/Getty Images/Red Bull Content Pool

Svakako eventualna loša poseta na ovim trkama mogla bi da ima veliki uticaj oko daljih pregovora između samih staza i organizatora šampionata. Sa druge strane Stefano Domenicali izjavio je da staze sa dugačkom i bogatom istorijom ne trebaju da se puno oslanjaju na ovu činjenicu, a  dodao je i da velikih broj zaiteresovanih lokacija čeka da dobije svoje mesto u kalendaru.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

1 Comment

Leave a Reply