Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

ZVANIČNO: Tost odlazi sa čela AlphaTaurija; Menja ga Mekies

Franz Tost, AlphaTauri, VN Australije 2023. / Peter Fox/GGetty Images/Red Bull Content Pool

AlphaTauri je objavio da će Franz Tost napustiti funkciju šefa tima na kraju sezone i da će ga zameniti Laurent Mekies iz Ferrarija.

Pored ove promene, italijanski tim će dobiti i novog izvršnog direktora. Ovu funkciju će popuniti bivši član FIA Peter Bayer.

Tost se u saopštenju tima zahvalio svima, a posebno vlasniku Red Bulla, pokojnom Dietrichu Mateschitzu.

„Pre svega bih želeo da se zahvalim Dietrichu Mareschitzu koji mi je pružio priliku da budem na čelu Toro Rossa i AlphaTaurija u proteklih 18 godina. Bila je privilegija voditi ovaj tim tokom tako dugog vremenskog perioda, i sarađivati sa izuzetno veštim i motivisanim ljudima koji kao i ja gaje veliku strast prema Formuli 1. Sada imam 67 godina i vreme je da prepustim svoje mesto. Mislim da su Peter i Laurent veoma sposobni ljudi i da će oni podići tim na novi nivo”, izjavio je Tost.

O Mekiesovom napuštanju Ferrarija se šuškalo još pre početka sezone, a sada smo i saznali njegov budući angažman.

„Prvo želim da se zahvalim Franzu koji je obavio sjajan posao u protekle skoro dve decenije. Želim mu sve najbolje i znam da ćemo se Peter i ja oslanjati na njegove savete u budućnosti. Čast mi je što ću biti na čelu tima u kojem sa proveo veći deo karijere. AlphaTauri poseduje sve što je neophodno da ostvari veće uspehe u budućnosti i želim da dovedem tim do tog cilja”, izjavio je Mekies, koji je bio inženjer u Toro Rossu od 2005 do 2014.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply