Please assign a menu to the primary menu location under menu

Trke i testiranja

Mercedes razočaran zbog propuštene šanse za osvajanje pol pozicije

Mercedes F1 Media Centre/LAT Images

Posle dužeg vremena Lewis Hamilton imao je mogućnost da dođe do prvog startnog mesta.

Britanac je posle zanimljive borbe u Q3, gde je neko vreme držao prvo mesto na kraju osigurao treću poziciju dok je njegov timski kolega imao loš dan i kvalifikacije završio kao jedanaesti.

“Ovo je bila sesija za koju smo se nadali, ali je frustrirajuće što smo na kraju videli da je Lewisu pobegla pol pozicija za 0.05s, dok je George morao da učešće završio u drugom delu zbog problema sa kočnicama koje je imao od samog starta.” kazao je Andrew Shovlin direktor trkačkih inženjera.

On je dodao da će pokušati da ovde ostvare prvu pobedu u sezoni.

“Kako se staza sušila na kvalifikacijama, sa uslovima vlažnosti vazduha i manjka vetra, ovaj proces je bio usporen i bilo je teško predvideti kako će se površina osušiti. Duži stint na slik gumama izgleda da je bio dobar kako bi imali odgovarajući balans i da dovedemo gume na radnu temperaturu, kao i da vidimo na kojim delovima imamo prianjanja. Takođe, različito kočenje na 16. krivini moglo je da napravi razliku između pol pozicije i trećeg mesta. Nastavljamo da se borimo za prvu pobedu u sezoni.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply