Please assign a menu to the primary menu location under menu

Trke i testiranja

Wolff: Bottas zna kako da utiša špekulacije o svojoj budućnosti

Toto WolffToto Wolff, Mercedes-AMG Petronas F1 Team

Pitanje Bottasovog ostanka u Mercedesu je aktuelno već nekoliko sezona unazad, a Wolff kaže da Finac zna šta treba da uradi.

Bottas je ovu sezonu započeo serijom najlošijih rezultata od kako je došao u Mercedes, pošto je samo na dve od prvih sedam trka uspeo da završi plasmanom u prvih dva.

Zbog toga su sve glasnije priče da bi Russell i definitivno mogao da ga zameni sledeće godine, a Wolff je upitan da li takve priče mogu da dodatno motivišu Bottasa.

„Mislim da Valtteri zna odgovor. Treba samo da pruži dobre vožnje i špekulacije će stati. Treba da bude brz suboto m i nedeljom. Ako to uspe, dovešće sebe u dobru poziciju pred sledeću sezonu“, izjavio je Wolff.

Toto Wolff i Valtteri Bottas
Toto Wolff i Valtteri Bottas, VN Šapnije 2021.

Čini se da je Bottasova najslabija točka trenutno čuvanje guma tokom trke, ali je Wolff tu branio svog vozača.

„Mislim da je i pored svega vozio dobru trku u Francuskoj. Držao se uz Lewisa i Maxa i mislim da je sve bolji sa gumama. Istina je da i dalje postoji zaostatak kod njega, i pregledaćemo sve detalje, ali ja lično vidim napredak kod njega na tom polju“, rekao je Wolff.

Bottas trenutno zauzima peto mesto u šampionatu iza Verstappena, Hamiltona, Pereza i Norrisa.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply