Please assign a menu to the primary menu location under menu

Trke i testiranja

Wolff: Imamo spremnu rezervnu šasiju za Hamiltona ako bude bilo potrebe

Lewis Hamilton na slobodnom treningu za VN Francuske 2021.Lewis Hamilton na slobodnom treningu za VN Francuske 2021.

Šef ekipe Mercedes je potvrdio da je Mercedes doneo rezervnu šasiju u Francusku.

Wolff je potvrdio da je pre trke postojao plan da Hamilton i Bottas razmene šasije, ali se svetski šampion žalio na probleme nakon današnjih treninga.

Hamilton je na obe sesije bio iza Bottasa, dok je na drugoj bio sporiji i od glavnog konkurenta za titulu Maxa Verstappena.

Wolff kaže da bi dve šasije koje trenutno koriste trebalo da budu identične, ali je i priznao da ekipa ima rezervni plan ako se Hamilton bude žalio.

„Mehaničari konstantno razmenjuju delove između dva bolida i to je deo našeg plana. Šasije koje koristimo su iz prošle sezone. Ovo im je druga sezona i ne koristimo konstantno samo jednu. Ipak, dobro je imati povratnu informaciju i imamo spremnu rezervnu šasiju koja je potpuno nova, ako će to smiriti vozača. Uvek možemo da je zamenimo“, izjavio je Wolff.

Valtteri Bottas na slobodnom treningu za VN Francuske 2021.
Valtteri Bottas na slobodnom treningu za VN Francuske 2021.

Bottas trenutno koristi šasiju koju je Hamilton koristio na prvih šest trka, dok je Hamilton prijavljivao da nešto nije u redu sa bolidom tokom drugog treninga, mada je kasnije sam rekao da to nema nikakve veze sa razmenom koja je napravljena.

Wolff je rekao da je ta šasija bila odlična u Monaku kod Bottasa, ali je i priznao da treba slušati vozača.

„Slušate inženjere koji govore da je sve testirano i da nema nikakve razlike. Međutim, ako vozač oseća nešto, onda nema svrhe da bilo šta dokazujete i bolje je napraviti promenu“, dodao je Wolff.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply