DC univerzum

Post Reply
User avatar
zarko.s.
Admin
Posts: 1900
Joined: 16 Feb 2017, 21:53
Location: Belgrade
Contact:

DC univerzum

Post by zarko.s. » 04 Sep 2017, 13:57

Image

Svima nam je verovatno i dalje u dobrom secanju Nolanova Batman trilogija, koja je po meni bila i revolucija kada su u pitanju filmovi sa superherojima. Medjutim, ispostavilo se na kraju da su ta tri filma fakticki bili prica sama za sebe, a ne pocetak stvaranja filmskog univerzuma kakav je stvorio Marvel.

Pocetak stvaranja DC filmskog univerzuma je ispostavilo se film Man of Steel iz 2013. godine. Cini se da su nakon toga ljudi seli i definisali sta zele dalje da rade. Sledeci film koji je izasao je bio Batman v Superman: Dawn of Justice koji je zestoko napljuvan od strane publike i kritike. Mislim da su ocekivanja bila prevelika, ali je realno i prica puna rupa

Nakon toga je usledio film Suicide Squad o grupi negativaca koje Americka vlada unajmljuje da se bore protiv druge vrste zla koje preti da uništi ceo svet. Film je malo bolje prošao kod kritike od Batman vs Superman, mada se ni on nije porslavio.

Prvi film nakon Nolanovih Betmena koji je stvarno hvaljen svuda je Wonderwoman koji je izasao na prolece. U pitanju je prica o nastanku heroine Wonderwoman (Cudesna Zena). Licno, strepeo sam, ali na kraju sam bio stvarno zadovoljan kako je sve ispalo.

Sledeći u nizu filmova je Justice League koji izlazi u novembru i tu ćemo videti skup najvećih junaka iz DC univerzuma koji će se svi boriti na istoj strani.Sto se tice TV univerzuma, tu se stvari razvijaju pozitivnim tokom vec 4 godine a za to je zasluzan americki kanal CW koji je u vlasnistvu Warner Brothers korporacije koja inace distribuira DC filmove.
Sve je pocelo 2012. i serijom Arrow koja je postala mega popularna. Prosle godine je krenula serija The Flash cija se radnja odvija u istom univerzumu i bilo je nekoliko epizoda u kojima se likovi iz ove dve serije susrecu i saradjuju jedni s drugima.

Image

2016. je krenula i treca serija DC's Legends of Tomorrow u kojoj se nekoliko sporednih likova iz Arrowa i Flasha udruzuje u spasavanjju sveta.

Image

2015. je zapocela i serija Supergirl, koja se u početku prikazivala na drugom kanalu. Medjutim, scenaristi i producenti su isti kao i za ove prethodne tri pa je prošle godine serija prebačena na CW, pa smo jedne nedelje gledali 0ogroman Crowwover sve cetiri serije u kojoj su se junaci borili protiv invazije vanzemaljaca. U prethodnoj sezoni se u nekoliko epizoda pojavio i Superman.

Image

User avatar
zarko.s.
Admin
Posts: 1900
Joined: 16 Feb 2017, 21:53
Location: Belgrade
Contact:

Re: DC univerzum

Post by zarko.s. » 08 Oct 2017, 17:02


User avatar
AndrejR
Posts: 626
Joined: 21 Feb 2017, 23:04

Re: DC univerzum

Post by AndrejR » 08 Oct 2017, 20:02

Strasno ko glumi Flesa... Pored Granta Gastina oni uzmu onog iskrivljenog lika... jbg.
Supergerla macka. 8-) :smajli_sa_pivom:

User avatar
zarko.s.
Admin
Posts: 1900
Joined: 16 Feb 2017, 21:53
Location: Belgrade
Contact:

Re: DC univerzum

Post by zarko.s. » 08 Oct 2017, 20:33

Mislim da će Ezra Miler biti dobar Flash. Nisu mogli Gastina da mešaju, jer bi to onda ispalo da je isti univerzum. TV i Filmovi se obično drže odvojeni. Jedini izuzetak je serija Marvels Agents od S.H.E.L.D. , ali i sa njima je bila zbrka velika. Serija je postala bolja kada je dobila svoj identitet i počela manje da se oslanja na dešavanja u Marvelovim filmovima.


Sent from my iPhone using Tapatalk

iceman036
Inženjer
Posts: 2856
Joined: 16 Feb 2017, 22:30
Location: Praha 3

Re: DC univerzum

Post by iceman036 » 23 May 2020, 09:26

Gleda li neko Harli Kvin crtani nov? Skroz kul crtani, onakav kakav treba da bude :D

Post Reply