Horner želi da Pirelli vrati prošlogodišnju specifikaciju guma

Post Reply
User avatar
rajs41
Admin
Posts: 2376
Joined: 16 Feb 2017, 21:53
Contact:

Horner želi da Pirelli vrati prošlogodišnju specifikaciju guma

Post by rajs41 » 10 Jun 2019, 21:52

Image
Šef Red Bulla pozvao je italijanskog dobavljača da vrati staru verziju peneumatika kako bi trkanje bilo zanimljivije.

Christian Horner kazao je da nova verzija guma više odgovara Merecdesu nego ostalim timova, koji se dosta muče da nateraju ove pneumatike da rade na pravi način. Javno, najviše prašine po ovom pitanju napravio je Haas, ali vodeći čovek Red Bull izjavio je da je isti slučaj i sa ostalim timovima osim Mercedesa.
“Ove gume su dosta tanje i drugačijeg profila u odnosu na prošlogodišnje.” kazao je Horner za Sky Sports. “To u teoriji uzima dosta energije i puno je teže da ove gume naterateda rade kao i da ih zagrejete na pravi način. Merecdes je prošle godine, kada su ove gume bile uvedene pobedio na sve tri trke. Najbolja stvar bila bi da se vrati stara specifikacija. Zbog toga bi devet timova bilo srećno i samo jedan koji se ne bi složio sa tim. Mislim da je ovoga puta glavni interest trebao da bude Formula 1.”

User avatar
fap
Posts: 2078
Joined: 19 Feb 2017, 21:31

Re: Horner želi da Pirelli vrati prošlogodišnju specifikaciju guma

Post by fap » 10 Jun 2019, 22:09

Pa nije samo Merci i Mclaren nije bas za povratak na stare gume a kazu da ima jos timova koji se dvoume.
Ovi iz Rba pre kukali na Reno a sad im smeta Pirelli.
Interesantni ljudi svake godine njima neko smeta .E jbg ostace te bez Verstapena.To je muka.

User avatar
rajs41
Admin
Posts: 2376
Joined: 16 Feb 2017, 21:53
Contact:

Re: Horner želi da Pirelli vrati prošlogodišnju specifikaciju guma

Post by rajs41 » 15 Jun 2019, 09:36

Pirelli: Niko od timova nije podneo zahtev za promenu specifikacije pneumatika
Image
Već neko vreme određen broj timova žalio se na trenutni dizajn ovogodišnjih guma.

Ove sezone Pirelli je spremio drugačiju vrstu pneumatika, koje su prošle godine testirane na trkama u Španiji, Francuskoj i Velikoj Britaniji. To je urađeno sa namerom kako bi se sprečilo pregrevanje samih pneumatika i pojavu plikova. Sa druge strane, izgleda da je to timovima dalo velike glavobolje jer se ove gume teško dovode i održavaju na radnoj temperaturi. Zbog toga, veliki broj ekipa, pre svega Haas, javno je zahtevao od Pirellija da vrati stari dizajn pneumatika, a šef Red Bulla Christian Horner složio se sa tim i dodao da samo tako oni mogu da zaustave Mercedes.
Sa druge strane šef Pirellija Mario Isola kazao je da niko od timova još nije podneo zvaničan zahtev.
“Veoma je jasan način kako možete da promenite specifikaciju guma u sezoni.” kazao je Isola za Autosport. “Za sada nisam dobio nijedan zvaničan zahtev. Ako dobijemo zahtev sigurno ćemo ga razmotriti. Onda, moramo da detaljno razmotrimo možemo li da promenimo konstrukciju komponenti kao i specifikaciju, ali pre svega iz sugurnosnoh razloga. Moram da budem iskren, ako napišemo zahtev FIA-i ja ne bih znao šta tačno da obrazložim, jer ako nije ugrožena sigurnost onda je taj zahtev besmislen. Timovi su dužni da dizajniraju bolid, na koji način žele da generišu prijanjanje i dizajniraju vešanje, to je njihov posao.”

Post Reply